2011. április 17., vasárnap

Fekete-erdő torta

Nagyon szeretjük a fekete-erdő tortát:) így múlt hétvégére csináltam is. Szerintem az egyik legegyszerűbb torta. Sütni kell egy kakaós piskótát, majd egy üveg meggybefőtt levét fahéjjal (egy kis rúd) és citromhéjjal (1 ujjnyi) ill. 4 evőkanál cukorral fel kell forralni. Ha felforrt egy kis vízben feloldott keményítőt (kb. 1 kanál) kell bele önteni és folyamatos keverés mellett sűrűre főzni így kapunk egy nagyon finom szószt:) Ebbe belekeverjük a meggyszemeket. A szebbeket kiválogathatjuk díszítésnek. Ezt követően 0.75 liter tejszínt felverünk kemény habbá (zselatinnal v. habfixálóval "fixálhatjuk" az állagát, tejszíntől függő) majd a nagy részét sima kerek csőrű habzsákba töltjük és összeállítjük a tortát úgy hogy a lapokra (kb. 3 ) köröket nyomunk ki egymástól kb. 3 cm távolságra. A körök közé pedig betöltjük a meggyes szószt. A maradék habbal és meggyszemekkel ill. egy kis csokoládé forgáccsal díszíthetjük a tortát. Az enyém most ilyen lett:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése