2011. február 27., vasárnap

Csajos kinder bueno torta

Csajok jöttek vendégségbe és nekik készült ez a torta, párom kérésére megint kinder bueno.:) Ahhoz képest, hogy csokidíszeket akartam rá rakni teljesen más lett a végeredmény. Végre Hulala-val tudtam rózsákat készíteni és sokkal jobban sikerült mint a múltkor, ám még mindig van mit fejlődnöm. A lila színt nagyon szeretem használni..bocsi.:) Ígérem legközelebb más színt fogok alkalmazni. Próbaképp csináltam egy pillangót is a tortára és nagyon megtetszett,



így valószínűleg a következő tortát tele rakom majd velük.:) A torta receptje ha valakit érdekel PiciJuci blogján (aki Kricky blogszülinapjára hozta ezt a finomságot) megtalálható én azt csináltam meg.

2011. február 17., csütörtök

Muffinmánia

A hétvége elég mozgalmas lesz így most a tortázást kihagytam inkább sütöttem rengeteg sacher muffint és legalább volt alkalmam kipróbálni pár új csövet.:) De sajna így hétköznap este nem nagyon volt erőm a díszítéshez.:(
Ez egy kis apróság a szüleim házassági évfordulójára (42.:)):

Ezt vendégségbe :



Ez a maradék:) szerintem reggelre már nem sok marad belőle:



Ez pedig egy kis apróság névnapra:



Burkolóanyagok

Már annyit írtam a különböző burkolóanyagokról, hogy úgy gondoltam leírom az általam már eddig kipróbáltakkal kapcsolatos tapasztalataimat.
  1. Marcipán: nem túlzottan rajongok érte, DRÁGA és formázásnál hamar ragad, hacsak nem porcukrozzuk ill. hallottam olyanról is hogy keményítőt használnak. Tejszínes krémre nem ajánlott tenni mert akkor „megizzad” a marcipán. (lásd tejszínes gesztenyetorta)
  2. Unidec: marcipánhelyettesítő massza (Mgél-nél szoktam rendelni), két fajtája van a soft (figurákhoz) és a kemény (burkoláshoz). Viszonylag olcsó az íze hasonlít a marcipánra (van aki fel sem ismeri, hogy nem igazi marcipán), hófehér a színe ami színezés szempontjából is előny, jó vele dolgozni.
  3. Fondant pillecukorból: olcsó az alkotóanyag bárhol beszerezhető, nekem nem túl jók a tapasztalataim, alig bírtam kinyújtani olyan volt mint a gumi.
  4. Házi fondant mézzel: olcsó könnyen elkészíthető, hófehér, nagyon jó vele dolgozni. (lásd csíkos rózsás torta)
  5. Plasztik csoki: az egyik kedvencem, könnyen elkészíthető (egyedül a fehércsoki problémás mert az nagyon olajos), nagyon jó vele dolgozni és finom és szereti a tejszínes krémeket is.:) (lásd szögletes rózsás torta)
Röviden ennyi. Remélem tudtam valamit segíteni, recepteket bárhol találtok a neten.:)

2011. február 12., szombat

Csíkos rózsás torta

A torta a párom húgának születésnapjára készült. Nagy örömömre végre lehet kapni epret (legalábbis a Lidliben), nem az igazi de EPER ami az egyik kedvenc gyümölcsöm és vaníliás krémmel isteni finom. Már csak egy kis grillázs kellett volna rá. A burkolóanyagot is magam készítettem ami fondant volt (de nem pillecukorból). Nagyon jó anyag, legalább annyira tetszik, mint a plasztik csoki. A torta tetejére eredetileg egy orchideát készítettem de nem lett a legjobb és még el is törtem.:( Úgyhogy maradtam a bevált rózsáknál.:) A célom elértem az ünnepeltnek tetszett és az ízzel is meg voltak elégedve, az EPERnek mindenki örült.;)



2011. február 7., hétfő

Kinder bueno torta

Mindenkinek csak ajánlani tudom.:) Vendégségbe készítettem és sikere volt. A díszítéssel már kevésbé voltam elégedett.:( 3 csövet próbáltam ki csak éppen rossz fajta tejszínnel (Meggle) aminek szerintem az egyik legjobb íze van mégis formázásra inkább a Hulala (kevésbé jó ízú szerintem) az alkalmasabb mert az habfixáló nélkül is áll, mint a beton.:) Szóval a tortán látható rózsának látszó tárgy a söregi 104-es sziromcsőből készült, a levelek a 68-as csőből, a kisebb virágok pedig 132-es számú csőből készültek. A szín Wilton sky blue.

2011. február 2., szerda

Díszítés

Nagy örömömre ma megérkeztek a díszítőcsövek és ételfestékek amiket rendeltem. Hamarosan mindegyiket be fogom mutatni, hogy melyik mit tud. Így ha valaki esetleg rendel ilyet már tudni fogja mire számítson és nem éri meglepetés...

2011. február 1., kedd

Csokirózsa

A blog neve páromtól származik, merthogy előszeretettel készítek csokirózsákat a tortáimra. Amint láthatjátok hol jobban hol rosszabbul sikerülnek.:)



Vaníliás meggytorta

Az alábbi torta egy általam nagyon tisztelt tortás KRICKY blogjának a szülinapjára készült. A szülinapon nagyon sok olyan blogos volt akinek az oldalát rendszeresen bújom, mert hihetetlen dolgokat csinálnak. Mindemellett sok érdekességet és trükköt is tanultam. Köszönöm Kricky a meghívást.:) Remélem lesz még ilyen alkalom.
A torta krémje vaníliás mascarponés volt amit megbolondítottam egy kis rumos meggyel és fahéjas meggyszósszal.



Tejszínes gesztenyetorta

Ezt a tortát a legjobb barátosnémnak készítettem születésnapjára, aki nagy marcipánimádó. Így nem volt kérdéses, hogy a torta marcipán burkolást kap. A hibákat, mert azok is vannak:) vajkrém virágokkal igyeztem eltüntetni. Belül tejszínes gesztenyekrémes volt, ami Hajnal egyik kedvence. Bocsi a rossz mínőségű képért, be kell szereznem egy jó fényképezőt.:)

Indulás

Sziasztok!
Sok gondolkodás után úgy döntöttem, hogy útjára indítom tortás blogomat. Már egy ideje aktívan készítgetek tortákat leginkább családi körökben és gondoltam megosztom ezt az esetleges olvasókkal is.:)
Legyetek üdvözölve!:)