2011. június 23., csütörtök

Apró kis ajándékok marcipánból

Sajnos nem volt időm, de bevallom ebben a melegben kedvem se tortát készíteni. Egy kedves kolleganőm születésnapjára azonban nem lehet, hogy ne készítsek semmit. 2 marcipánkorongot csináltam, az egyiket virágokkal diszítettem marcipánból a másikra pedig virágot festettem ami elég kislányosra sikeredett. Na sebaj majd legközelebb. :)Azért mutatom:




2011. június 14., kedd

Csodatorta :)

Születésnapra készült a torta. Nevét onnan kapta, hogy a hozzávalók alapján egyértelműen vilmoskörte ízűnek kellett volna lennie:), de valójában banán ízű volt. A krém az erdei gyümölcsös krém alapján készült csak más gyümölccsel és kapott egy kis vilmoskörte aromát is. A tortát unidec-cel burkoltam fehér, tojássárga és levélzöld színekben, a virágok gerbera kiszúróval készültek.



Kapott egy pillangót is:)

Csokis diós kuglóf

Most csináltam először kuglófot (igaz koszorú formában:)). Az eredmény nagyon tetszett, amennyire féltem tőle annyira finomra sikerült. A receptet a kuglofreceptek.hu-n találtam ahol még nagyon sokféle van, érdemes kipróbálni őket. Egyszerű az elkészítésük és mutatósak. A kuglófot nutellával és pirított mandulával díszítettem:


A recept így szól:
Hozzávalók:  25 dkg vaj vagy Rama margarin, 25 dkg cukor, 1 csomag vanilíás cukor, 4 tojás, 2 evőkanál narancslé (1 db narancs), 1 teáskanál fahéj-szegfűszeg-gyömbér, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál reszelt narancshéj, 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 25 dkg őrölt dió, 10 dkg csoki.
A vajat vagy margarint kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat a vaníliás cukrot a narancslevet, a reszelt citrom- és narancshéjat, a gyömbért, a szegfűszeget és a fahéjat.
Ezután óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Hozzákeverjük a diót, majd apró darabokra törjük a csokoládét és azt is hozzáadjuk. Alaposan kivajazzuk a formát, majd megszórjuk zsemlemorzsával és a tésztát a formába öntjük. Előmelegített sütőben kis lángon (én 160C fokon)  kb. 85 - 95 percig sütjük.
Sütés után a kuglófot hagyjuk kihűlni majd díszítjük.

2011. június 10., péntek

Babavárós búcsúztató torták

Kedvenc kolleganőm babázni készül és ma búcsúztattuk. Elég sokan voltunk úgyhogy 3 tortával kellett készülnöm. Szerencsére az égiek is velem voltak és minden klappolt jól sikerültek a piskóták, a krémek, egyenesen álltak a torták nem dőltek semerre:) és a konyhában sem volt 30 fok köszönhetően az időjárásnak.:) A visszajelzések alapján siker volt mindegyik. Íme a torták:
1. A jól bevált csokikrémes meggytorta:




2. Fehércsokikrémes epertorta:




3. Én csak oroszkrém tortának hívom:) egyébként rumos vaníliakrém, rumban áztatott kandírozott gyümölccsel:





És így néztek ki együtt:)


2011. június 6., hétfő

Csokikrémes meggytorta 2. :)

Végre találkoztunk a csajokkal és hát nem mehettem torta nélkül.:) Kipróbáltam a tojássárga porfestéket és egyből beleszerelmesedtem, a csokikrém barna színéhez nagyon passzol....


Csokikrémes meggytorta

Hétvégén 2 tortát készítettem egyforma ízesítéssel. Az egyik, kérésre fradi torta volt, unidec-cel burkoltam és ételfestékkel festettem meg a logót nagy lelkesen:) és fel sem tűnt, hogy ez valami ősrégi logó lehet:) Na sebaj mondtam az ünnepeltnek, hogy egyedi fradis tortát kapott.:D A krémje a mostanság kedvenc csokikrémem amit még a banános csokitortámnál csináltam, isteni finom és nagyon egyszerű elkészíteni. Gyümölcsnek pedig meggyet tettem bele, ez volt az ünnepelt óhaja.:)